fbpx

Za NATO ugovoren najveći do sada međunarodni projekat KING ICT-a

Snažan iskorak na zapadnoevropsko tržište: KING ICT pomaže NATO-u u obrani od cyber napada

Mons, Belgija, 9. jula 2020. godine – KING ICT potpisao je novi ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području cyber sigurnosti.  To je do sada najveći međunarodni ugovor KING ICT-a, a dobijen je na međunarodnom tenderu RFQ-CO-15569-SIEM Infrastructure Refresh. Vrednost osnovnog dela ugovora je 7,8 miliona €.

Strogi kriterijumi za dodelu ugovora implicirali su izradu profesionalne ponude kojom je dokazano traženo iskustvo, raspolaganje timom stručnjaka, kao i znanje potrebno za izradu optimalnog dizajna i implementacije najsavremenijih rešenja iz domena cyber sigurnosti i IT infrastrukture.

Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rešenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsavremenijom IT infrastrukturom i uslugama isporuke, implementacije, edukacije i garancije.

SIEM rešenje je ključan sistem pri obavljanju zadataka obrane od cyber napada i koristiće se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO-u.

Nakon prethodnog rada na NATO projektima, ovaj je projekat još jedan korak u nastavku širenja poslovanja KING ICT-a na zapadnoevropska tržišta.

„Stručnjaci u hrvatskim kompanijama imaju veliko znanje i iskustvo koje se ceni na međunarodnom nivou. Zahvalni smo svima koji su nam ukazali poverenje i postali deo tima ovog projekta ustupajući resurse. Raduje nas što smo deo priče u kojoj smo to mogli da demonstriramo i dobijemo poverenje za ovako važan posao. Ovaj projekat vidimo kao veliku priliku i na nama je odgovornost u daljem dokazivanju naših sposobnosti u isporukama rešenja i usluga u najzahtjevnijim okruženjima i prema najstrožim standardima. To će, nadamo se, otvoriti brojna vrata i drugim hrvatskim kompanijama i stručnjacima.“, kažu iz KING ICT-a.

Vest je objavljena i na službenim stranicama NCIA-a.