fbpx

Uspešno smo priveli kraju KING Akademiju 2020

Program besplatne edukacije i plaćene prakse i ove godine je zainteresovao brojne studente, a izabrano je 29 najboljih. Akademija se održala online, pa je nakon dve nedelje predavanja usledio odabir studenata koji će započeti s praktičnim delom, odnosno s praksom. Odabrano je šestoro studenata koji su dobili priliku da iskuse rad u projektnom timu, na konkretnom projektu i u agilnom okruženju.

Na praksi su učestvovali: Ardita Šalja (BA), Kristijan Maoduš (.NET developer), Roberto Ljubas (QA), Marko Soldo (DBD), Marko Grozaj (JAVA developer) i Marko Pogačić (.NET developer). Naši studenti su svoja stećena znanja morali da pokažu na Internom projektu, a kroz celi proces vodili su ih mentori, odnosno King-ovi stručnjaci na raznim pozicijama.

Tema projekta bila je izrada aplikacije za organizaciju kupovine poklona kolegama slavljenicima. Cilj je skratiti postupak prikupljanja imena zainteresovanih za učestvovanje i kupovinu poklona, uvesti davanje predloga za poklone i glasanje za iste, kao i pojednostaviti proces evidencije skupljenih priloga. Aplikacija je nazvana „King Team Gifts“, a radi se o Web aplikaciji koja digitalizuje proces darivanja kolega.

Akademiju smo završili Show Offom na kojem su Akademci pokazali kako su razvili aplikaciju. O uspešnosti ovogodišnje Akademije svedoči i podatak da je u King-ovom timu ostalo nekoliko studenata kojima je ponuđen ugovor.

Čestitamo svim studentima, a pogotovo našim novim King-ovcima.