fbpx

KING ICT otvorio kancelariju u Briselu: hrvatska IT kompanija uveliko zakoračila na Zapad

Hrvatska IT kompanija KING ICT od sada je i lokalno prisutna na području Beneluxa. Naime, otvorili su kancelariju u Briselu, u kojoj trenutno radi troje zaposlenih KING ICT-a, ali to je tek početak.

„Uzbuđeni i ohrabreni pozitivnim povratnim informacijama naših korisnika, naročito iz područja sigurnosti, kao što su NATO i NCIA i naših globalnih tehnoloških i integracijskih partnera koji rado s nama sarađuju na projektima u okviru Benelux-a, s optimizmom gledamo na dalji razvoj poslovanja. U narednom periodu želimo da King-ova poslovnica na Benelux području postane jedan od generatora internih inovacija i tehnološkog razvoja.“, istakao je Željko Galić, rukovodilac poslovnice KING ICT Belgija.

„Odabrali smo Brisel kao sedište poslovnice iz očiglednih razloga, jer je Brisel sedište EU, NATO-a i ostalih značajnih regulativnih i finansijskih institucija. To je mesto gde se kroji budućnost Evrope i gde se raspravlja o značajnim budžetima i projektima. Takođe, kancelarija je smeštena u centralnom delu Benelux-a, čije tržište adresiramo.“, pojašnjava Galić.

Dodao je, kako dosadašnje iskustvo pokazuje da tamo itekako ima mesta za kvalitetne i agilne ICT kompanije, jer je vrednost koja se isporučuje glavni kriterijum uspeha, kao i da se oslanjaju na sopstvene kapacitete i resurse, ali i na mrežu kvalitetnih hrvatskih i globalnih partnera.

Iako u medijima često možemo pročitati više o njihovim projektima u Hrvatskoj, kao što je uvođenje Inteligentnih transportnih sistema u Splitu, Zadru i Šibeniku, KING ICT se sve više usmerava prema Zapadu. Tako su 2023. godinu započeli uspešno sprovedenim projektom za NATO Agenciju (NCI Agency) u sferi cyber security-ja, a nastavili je novim  vrednim ugovorom s NATO Agencijom koji najjednostavnije rečeno, znači da će u sledeće 2 godine kompanija KING ICT ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsavremenijih cyber security rešenja za NATO.

„Posebno smo ponosni što priče poput ove dokazuju da je Hrvatska zemlja velikih stručnjaka i naprednih IT rešenja, kao i da naše kompanije mogu biti ravnopravno konkurentne na međunarodnim tenderima, u konkurenciji sa velikim svetskim IT imenima.“, poručuju iz KING ICT-a.