fbpx

OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj dobila pametnu učionicu opremljenu modernom tehnologijom

Učenici Osnovne škole Maria Martinolića Mali Lošinj od sada će za učenje moći da koriste Chromebook-ove laptop računare, pametnu tablu i ostale uređaje koji će im pomoći da svoje školske dane provedu još kreativnije. Naime, dobili su digitalnu učionicu.

Radnici kompanije KING ICT odlučili su da teambuilding oboje dodatnom notom – i učine dobro delo. Zato su King-ovci i King-ovke, u sklopu društveno odgovorne aktivnosti na teambuildingu u Malom Lošinju, uz pomoć direktorke Olivele Franko i profesora informatike Zorana Lotine, modernom tehnologijom opremili informatičku učionicu ove škole.

Učionica je sada potpuno renovirana, „od poda do plafona“- doslovno – jer su King-ovci i King-ovke, čak postavili nove podne obloge, a učenici su zaposlene KING ICT-a iznenadili i razveselili oslikanim zidom.

24 laptopa Lenovo 300E Chromebook, pametna tabla i novi stolovi i stolice – sve je to sada deo učionice, spremno za učenike OŠ Mali Lošinj!

„Izuzetno sam zadovoljna činjenicom kako je, pomalo već oronula učionica dobila novi sjaj koji će zasigurno biti podsticajno okruženje za rad naših učenika, ljubitelja informatike. Ovo je jedan u nizu poduhvata naše škole koji promovišu digitalizaciju nastave i izuzetno je važan, jer pruža uslove koji su nam potrebni za razvijanje digitalnih kompetencija učenika bez kojih oni, u ovo novo, digitalno doba, ne bi bili opismenjeni i konkurentni sutra na tržištu rada.  Veliko hvala radnicima KING ICT-a, koji su svojim radom omogućili našim učenicima da iz improvizovane učionice u garderobnom prostoru dobiju drugu, neophodno potrebnu učionicu Informatike. Dobro je činiti dobro, pa verujem da je ovaj poduhvat i njih ispunio zadovoljstvom i obogatio kao osobe kad vide ozarena dečja lica.“ poručila je Olivela Franko, direktorka OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj.

Iz KING ICT-a poručuju, kako im je važno društveno odgovorno poslovanje, kao i da je posebno dobar osećaj činiti dobro.

„Uvek nas ovakve aktivnosti čine sretnim. Kompanija je u mogućnosti, a naši zaposleni, kojima smo naročito zahvalni, su jako motivisani da čine ovakva dobra dela. Nije nam prva, a neće biti ni poslednja društveno odgovorna aktivnost. Ali, sigurno je jedna na koju smo posebno ponosni, jer je važno ulagati u mlade i obrazovanje, a posebno u STEM područja obrazovanja. Da je ova aktivnost bila pun pogodak, mogli ste videti na licima učenika, njihov osmeh je od neprocenjive vrednosti“, poručio je Sendi Radić, član Uprave KING ICT-a.