fbpx

Davor Lađarević: “Nije svrha biti digitalan, već omogućiti rast”

Održana je deseta po redu GALP konferencija koja za cilj ima da se ukaže kako uspešno sprovesti modernizaciju i transformaciju preduzeća.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je „Od Leana do Industrije 4.0., Transformacijom do konkurentnog, digitalnog i zelenog preduzeća“. Konferencija ugošćava brojne stručnjake iz hrvatskih preduzeća koji predstavljaju svoja inovativna rešenja i dele svoje znanje, iskustva i savete.

King-ov rukovodilac razvoja poslovnih rešenja, Davor Lađarević, održao je predavanje na temu „Digitalna transformacija u Industriju 4.0 – prilike, izazovi i rizici“ kroz koje je govorio o razvoju novih tehnologija i objasnio kako korišćenje i implementacija tehnologija otvaraju mogućnosti novih pristupa razvoju, proizvodnji i lancu nabavke. Učesnici su mogli da saznaju kako da prepoznaju prilike, da odgovore na izazove i smanje rizike poslovanja.

“Nije svrha digitalne transformacije biti digitalan, nego omogućiti rast. Jednako tako, za poslovni uspeh nije bitna samo i primena novih tehnologija, nego i spremnost svih u vašem lancu vrednosti, pa tako i društva u celini da ih prihvati“, istakao je Davor.

Ionako izazovna, brza digitalna transformacija i konkurentnost tržišta još su izazovniji u uslovima pandemije, stoga je važno da kompanije i njihovi zaposleni na vreme prepoznaju poslovne prilike koje će doprineti rastu, modernizaciji i napretku.