fbpx

KING ICT Sarajevo od sada u zajednici Bit Alijansa

KING ICT Sarajevo od sada je ponosni član Bit Alijanse. Radi se o zajednici koja broji 50 IT kompanija članica i preko 80 partnerskih institucija s kojima aktivno radi na unapređenju potencijala i poslovnog ambijenta IT industrije na području BiH.

Iz Bit Alijanse poručuju kako ih raduje što im se pridružila regionalno renomirana kompanija kao što je KING ICT Sarajevo i ističu kako je zajednica, zajedno sa svojim članovima, postavila temelje pozicioniranja IT industrije kao strateške u BiH.

„ KING ICT u Bosni i Hercegovini uspešno posluje već 15 godina i dokazali smo da nema potrebe da za velikim idejama, projektima, resursima i pameću tragate dalje od naše zemlje. Potrebna je samo veća zainteresovanost i otvorenost da se ulaže u napredna rešenja IT sektora i to je jedan od segmenata za koji ćemo se posebno zalagati udruženi s kolegama iz Bit Alijanse. Raduje nas što postoji ovakva zajednica koja omogućava udruživanje IT sektora s ciljem jačanja uticaja, zajedničkog doprinosa na poboljšanju odnosa prema ovoj industriji i rada na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH, a posebno investicija u IT sektor, bez čega ne možemo uhvatiti korak sa savremenim svetom.”, rekao je za Bit Alijansu direktor KING ICT-a Sarajevo, Adis Pobrić.

Sporazum o pridruživanju Adis je potpisao s izvršnom direktorkom Bit Alijanse, Tatjanom Vučić.