fbpx

Plamenko Barišić na panelu o poslovanju u svetu cyber prevara

S ciljem obeležavanja Međunarodne nedelje svesti o prevarama, održana je druga po redu konferencija o opasnostima prevara i korupcije.  Međunarodnu nedelju svesti o prevarama pokrenulo je Udruženje međunarodnih ispitivača prevara 2000. godine i od tada su se brojne organizacije širom sveta priključile inicijativi kako bi se podigla svest o nužnosti borbe protiv ovih opasnosti.

U sklopu konferencije organizovan je i panel na temu “Novo sigurno – poslovanje u svijetu kibernetičkih prevara” na kome se govorilo o kibernetičkoj sigurnosti i napadima za vreme pandemije, kada su online alati komunikacije dobili na posebnoj važnosti.

Predstavnik KING ICT-a bio je predsednik Uprave, Plamenko Barišić, koji je govorio o saradnji s NATO-om, kao i o zanimljivostima u vezi sa King-ovim projektima iz bezbednosti informacija. Osvrnuo se i na najveće nedostatke u sferi bezbednosti informacija i upozorio na najčešće „bolne točke“ u sistemima.

Osim toga, na panelu se otvorila tema Compliance poslovanja, odnosno uticaja zakonodavnog okvira na porast potražnje za uslugama iz područja bezbednosti informacija. Takođe, neizostavna tema bili su i izazovi i promene koje je donela pandemija i kako im doskočiti.

Zanimljiv i dinamičan, panel je, tek deo ove hvale vredne konferencije koja će se, nadamo se, održati i sledeće godine.