fbpx

Maja Golubić na IIBA-inoj konferenciji

IIBA, Međunarodni institut za poslovnu analizu, održaće još jednu konferenciju s ciljem da se podele znanja i iskustva poslovnih analitičara, kao i da se pomogne poslovnim analitičarima da dodatno razviju svoje veštine.

Na Balkan Business Analysis Conference, koji će se održati 6.11.2020. godine, predavanje će održati i naša viša poslovna analitičarka, Maja Golubić i to na temu PM, BA AND PO – CAN THEY CO-EXIST IN AGILE?

Iako je Agile već godinama u trendu, brojne kompanije još uvek nisu uspele da transformišu svoje poslovanje u tom smeru. Deo problema leži u činjenici da se radi o metodologiji koja je uvela neke nove pozicije u timu, dok je neke od tradicionalnih timskih pozicija potpuno izostavila.

Ako biste usvojili Agile „by the book“, tada ne bi trebalo da imate rukovodioca projekta ili poslovnog analitičara, ali bi trebalo da imate vlasnika proizvoda. Ali, šta ako zadržimo rukovodioca projekta ili poslovnog analitičara, a usvojimo i vlasnika proizvoda? Možemo li zadržati sve tri uloge i i dalje biti agilni? Naša Maja odgovoriće na ta i brojna druga pitanja, zato se uključite u konferenciju koja će se ove godine održati online.