fbpx

KING ICT uspešno isporučio SIEM rešenje za NATO Agenciju

Kroz izvrsnu saradnju s NATO Communications and Information Agency (NCI Agency) i partnerima, KING ICT je uspešno isporučio najveći međunarodni projekat do sada i to u području cyber security-ja. U punom opsegu, u okviru budžeta i pre roka!

Na projektu je radilo preko 40 stručnjaka, a osnovna ugovorena vrednost je 7,8 miliona evra.

Projekat se odnosio na isporuku i implementaciju naprednog SIEM rešenja iz područja cyber security-ja s kompletnom najsavremenijom IT infrastrukturom. Kao i svi veliki NATO projekti i ovaj je zahtevao vrlo visok nivo ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija, kao i upravljanje svim aspektima kvaliteta, logistike, podrške, zahtevnog testiranja i prenosa znanja.

Rad u visoko zaštićenom i regulisanom okruženju, uz otežane okolnosti i pod restrikcijama uzrokovanim pandemijom COVID-19, bio je poseban izazov, ali iz KING ICT-a poručuju kako upravo to čini ovaj projektni uspeh još dražim i podstiče ih na nastavak saradnje s NCI Agency i drugim korisnicima na zapadnoevropskom tržištu.

NCI Agency u svojoj službenoj objavi ističe kako će isporučeni SIEM sistem značajno podići nivo bezbednosti organizacije i doprineti zaštiti kritičnih podataka i sistema za komunikaciju. NATO-ovi sigurnosni analitičari sada mogu puno brže i kvalitetnije detektovati šta se događa u NATO mreži. Sistem je zasnovan na moćnoj i robusnoj infrastrukturi velikog kapaciteta i omogućava analizu i korelaciju vrlo velike količine podataka uz pravovremenu detekciju.

SIEM rešenje ključan je sistem za uspešniju odbranu od kibernetičkih napada i koristiće se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO savezu.

NCI Agency posebno pohvaljuje projektni tim koji je, kako kažu: „postavio lestvicu vrlo visoko“, što je velika pohvala i potvrda predanosti, profesionalnosti i motivisanosti članova tima.

„Nadamo se i verujemo kako će ovaj uspeh još više nadahnuti kompanije i stručnjake iz naše IT i cyber security industrije da pokažu koliko vrede i mogu u svetu, a sve sa sedištem u Hrvatskoj.

Velika zahvalnost i poštovanje svima koji su doprineli ovom uspehu i ugradili se u temelje daljeg rasta i razvoja KING ICT-a, kao i doprineli tome da hrvatske kompanije i stručnjaci budu prepoznati u svetu.“, poručuju iz KING ICT-a.

Objavu NCI Agency možete pronaći na njihovim službenim stranicama: 

https://www.ncia.nato.int/about-us/newsroom/nato-strengthens-cyber-security-posture-with-cuttingedge-capability.html

SEE ARTICLE IN ENGLISH –> https://king-ict.com/king-ict-successfully-delivers-siem-project-for-nato-agency/