fbpx

ESECURITY 2021: Kingovci o EDR-u i odgovoru na bezbednosne pretnje

eSecurity Conference je međunarodni događaj na kojem iz godine u godinu saznajemo najvažnije o trendovima iz sveta cyber sigurnosti. Stoga ne čudi da ni ovaj događaj nije prošao bez stručnjaka iz KING ICT-a.

Naši Nino Talian (Rukovodilac odeljenja za informacionu bezbednost) i Filip Kiseljak (Stručnjak za informacionu bezbednost) održali su predavanje na temu „So you bought an EDR… Now what?“

Kingovci su prisutnima objasnili kako da se efikasno izvrši implementacija, integracija i pokrene EDR (Endpoint Detection & Response) rešenje. Radi se o moćnom setu alata, angažovanih stručnjaka i procesa koji su imperativ za organizacije u savremenom svetu prepunom cyber pretnji, ali taj potencijal najčešće se ne koristi na odgovarajući način. Posetioci su imali priliku da čuju ideje, savete i trikove koji pomažu da se detektuju bezbednosne pretnje i da se na njih reaguje.

Deo predavanja na konferenciji bio je posvećen i sigurnosnim operacijama u bankama, uključujući online i mobilno plaćanje, kao i sigurnosti platnih kartica.

Peto po redu izdanje eSecurityja još jednom je pokazalo aktuelnost ovih tema i ostavilo nas u iščekivanju da se pridružimo i sledeće godine.