fbpx

Uskoro Dan otvorenih integracija 2019

Pred nama je 14. Dan otvorenih integracija kompanije KING ICT, a održaće se 21. marta u Zagrebu. U svom novom izdanju, poslovno-informatička konferencija ponovo okuplja poslovnu zajednicu, dovodi domaće i strane stručnjake i traži odgovore na pitanje kako povezati naučnu zajednicu, industrijski sektor i državu s ciljem ubrzanja privrednog rasta.
Reč je o Triple Helix konceptu koji okuplja znanje i inovacije, a zasniva se na međusobnom učenju, komunikaciji i saradnji. Neke od zemalja, poput Nemačke, Švedske ili Estonije, razvoj svoje privrede zasnivaju upravo na tom modelu stvarajući sopstveni brend, pa se postavlja pitanje može li Hrvatska ići sličnim putem i iskoristiti svoj potencijal? Postoji niz primera u Hrvatskoj koji su pravi prikaz snage saradnje između tri sektora i koji mogu da posluže kao osnov za novi smer i određivanje strategije.
Proteklih godina učesnici smo digitalne transformacije društva i privrede. S prednostima digitalizacije smo upoznati, od povećanja tržišnog udela, aktivnosti korisnika, efikasnijeg upravljanja ljudskim potencijalima, poboljšanja uslova rada i većih prihoda. Međutim, postoji druga strana transformacije koja je deo učesnika tržišne utakmice uhvatila nespremnim. Analize ukazuju da će 60 posto današnjih velikih sistema uspešno sprovesti digitalnu transformaciju. Na ovogodišnjem Danu otvorenih integracija tražimo odgovore na pitanja, kako rešiti izazove s kojima se veliki sistemi u procesu digitalizacije susreću i kako izgraditi digitalnu infrastrukturu otpornu na nadolazeće promene.