fbpx

U toku KING ICT Akademija 2021.

Besplatna edukacija i plaćena praksa

Uprkos tome što je još jedna akademska godina iza njih, naši vredni studenti pohađaju online predavanja na kojima Kingovi stručnjaci dele svoja znanja i iskustva! Četvrtu godinu zaredom održavamo KING ICT Akademiju, program besplatne edukacije i plaćene prakse.

Od 100 studenata s FER-a, FOI-a, EFZG-a, PMF-a, TVZ-a i drugih fakulteta, njih 33 odabrano je prema raznim poslovnim ulogama poput poslovnog analitičara, testera, kao i JAVA i .NET developera. Za svaku grupu su organizovane radionice i predavanja na kojima ove godine učestvuje 26 Kingovih stručnjaka u ulozi predavača ili mentora, a svi s istim ciljem – prenošenje znanja mlađim naraštajima u želji da ubrzo postanu naše nove koleginice ili kolege.

Nakon teorijskog, studenti će dobiti priliku da se oprobaju i u praktičnom delu Akademije, na stvarnom projektu u okviru jedne od najbrže rastućih industrija na svetu.

Na praktičnom delu Akademije učestvovaće studenti koji su se najviše istakli

Polaznike Akademije očekuje testiranje radi selekcije, nakon kog će se oformiti projektni tim koji će raditi na razvijanju web aplikacije.

Web aplikacija se izrađuje prema korisničkim zahtevima koje definiše „poslovni mentor“. Sama tehnologija nije unapred odabrana, već zavisi od prethodnog iskustva odabranih kandidata i njihovih preferencija, a sve u skladu s Kingovim tehnološkim radarom.

Svoje rešenje i rezultate, studenti će prezentovati Kingovcima na „Show Offu“.

Letnja King Akademija 2020.

Prošlogodišnja Akademija odličan je primer uspešnog remote rada, a i ove godine nastavljamo s istom praksom. Želja nam je da svaku sledeću Akademiju učinimo još kvalitetnijom, a da studenti i Kingovci budu što zadovoljniji s rezultatima.

Prema utiscima bivših akademaca, a naših današnjih kolega, znamo da smo u tome uspešni!

Rektorova nagrada za FrontEd radionicu: KING ICT Platinum partner

FrontEd radionica, čiji je KING ICT bio platinum partner, osvojila je Rektorovu nagradu Univerziteta u Zagrebu za 2020./2021. akademsku godinu.

FrontEd je besplatna dvonedeljna stručna radionica studentskog udruženja EESTEC LC Zagreb na kojoj su studenti dobili priliku da usavršavaju veštine front-end programiranja, kao i da steknu nova znanja i veštine. Ove godine je prvi put održana zbog velikog interesovanja studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu za tematiku izrade web stranica.

Kolege iz KING ICT-a za zadatak su imali da obuče timove studenata  u teorijskom delu i potom im obezbede server da naučeno pretoče u praksu – timovi su na server, tj. platformu uploadali svoje web aplikacije, potom rešavali zadatak koji su postavili upravo Kingovci, koji su zatim i pregledali radove i izabrali prvo, drugo i treće mesto.

Čestitke Kingovcima koju su bili uključeni: Alen Adanić, Goran Gerbus, Renato Ćurić, Karlo Benčić i Krešimir Kondža. Alen